"Motgångar gör dig starkare"

2014-10-29 @ 18:13:00
Det citatet verkar stämma in rätt bra med min träning just. Att känna sig stark är underbart, eller hur? Att träna med vikter som är ett flertal kilo tyngre än det du senast tränade med. Jag fick feber förra veckan i söndags och tog då vila från träningen. Vila gör jag tills jag känner mig bra och inte bara att febern gått ner och man mår lite bättre utan jag vill må som vanligt och inte vara snuvig eller så, innan jag sätter foten inne på gymmet igen. Det är inte lathet enligt mig, utan jag vill vara säker på att jag är helt frisk. Sen när det är grönt ljus så går jag in hårdare än någonsin och det visade sig den här veckan verkligen och det fick jag svar på.
 
På dessa två träningspass som bestod av bröst/triceps i måndags och rygg/biceps igår så har jag ökat i både bänkpress och marklyft i både vikt och reps. Det känns riktigt bra, som att kroppen fått återhämtat sig ordentligt och kunnat ge allt och lite till när man kommer tillbaka. Bra start enligt mig själv och det ger mig motivation att fortsätta sträva efter att träna tungt den här veckans träningpass och sedan gå på en lättare vecka med mer fokus på bodybuilding träning.
 
Det är något jag kommer att köra framöver, varannan vecka bodybuilding träning och varannan vecka tung träning för styrka. Varför kanske du ställer dig frågan? Jo, för att jag vill variera lite. Se hur kroppen svarar på den typen av träning och variation med övningar, set, reps och vila. Sedan vill jag träna så här för att kunna få in lite av båda stilarna/typerna av träning. Styrka är något jag har väldigt bra nytta av när det kommer till kampsporten då man kan få ett hyfsat övertag eller inte bli lika underlägsen beroende på erfarenhet och så vidare. I kampsport så slår teknik, styrka men att vara starkare än sin motståndare kan underlätta det hela. När det kommer till byggningen så är det fortfarande mitt stora mål och det har varit det från första början.
 
Jag har haft det lite tufft med kontinuerlig uppdatering här men jag har inte känt för att skriva och det är inte något som går i första hand för mig just nu, gentemot skolan och körkortet. Jag ska dock försöka bli bättre på att skriva inlägg och att det inte ska behöva gå en hel månad mellan inläggen. Men ibland så har jag inget att skriva om och då drar jag inte bara till med något halvdant utan jag vill göra det isåfall helhjärtat. Anyway, kommentera och dela mer än gärna, så knappar jag upp något nytt här om ett tag!